Nieuwsgierig?

Deze website richt zich tot de genealogische leek. Tot ú dus, als u meer wilt weten over uw Van Rompxxx-naam – zonder vaktaal, voetnoten of referenties. 

Toch zijn die broodnodig voor een juist verhaal. Daarom vraag ik uw medewerking:

  • Ontbreken er gegevens voor uw familietak – kind of ouder, broer of zus, tante of oom, grootvader of -moeder?
  • Zijn er data niet up-to-date – door overlijden of geboorte, trouw of scheiding, jobwissel of verhuis?
  • Hebt u foto’s, trouwboekjes, bidprentjes, akten die uw familiegeschiedenis stofferen?

Mail me dan, alstublieft:

  • Alles waarvan u maar denkt dat het nuttig kan zijn.
  • Vermeld het precieze aanknopingspunt via het persoonsnummer. Zoek snel de naam op en noteer het I-nummer dat erachter staat.

Even later wordt uw stamboomtak online bijgewerkt:

  • Ik verifieer uw gegevens en voeg ze toe aan deze website.
  • Ik vermeld uw bijdrage expliciet in de blog én op de Dank-pagina.

Collega-genealoog?

Bent u bezig met een stamboom waarin Van Rompa(e)ys of Van Rompuys opduiken? Dan is het zonde van uw tijd en energie om u door het woud van data te worstelen, waarin collega’s zich al een weg hakten. 

Ik houd een warm pleidooi voor het delen van onze gegevens. Ik met u, en u met mij. Zodat we ons beiden véél tijd kunnen besparen in het reproduceren van data, door ons te beperken tot het dubbelchecken ervan. En wijden we de vrijgemaakte tijd aan het uitdiepen of verbreden van wat voorradig is. Of aan het samenstellen van échte familiegeschiedenissen, die het brede publiek aanspreken.

Hebt u een onontgonnen schat aan Van Romp***-gegevens die nog niet online staan? Neem dan met mij contact op. Zo kan ik u ervan overtuigen ze ook op deze website te delen én er de mérites voor te krijgen. Want laat dit duidelijk zijn: deze website is groepswerk waarbij niemand met andermans pluimen gaat lopen. Integendeel: iedereen die informatie aandraagt, wordt vermeld, geprezen en oprecht gewaardeerd.

Dit is ook úw goudmijn!

Deze site scoort hoog in Google. Iemand die naar zijn Van Romp***-familie zoekt, komt automatisch hier terecht. Mogelijk is hij of zij wel de ‘verloren zoon’ in úw familiegeschiedenis? En meldt hij zich hier aan: de droom van iedere genealoog …

Oproep

Als genealoog weet u hoe moeilijk het is om een stamboom up-to-date te houden. Ook op deze webpagina’s staan dus fouten. Mailt u me alstublieft correcties of aanvullingen? Alvast bedankt!